INGET LJUS PÅ GÅRDAR & PARKERING

Hej! Följdfelet gjorde att det behövs en ny icke lagerförd pryl. Beräknas dyka upp efter helgen, varför vi får det rätt så kôlsvart under helgen.

OM ALLA PÅ SÖDRA TÄNDER SINA EGNA UTEBELYSNINGAR SÅ BLIR DET I ALLA FALL  LITE LJUSARE!

Hej igen!

I dag har NIhléns bytt transformatorn, men det har uppstått ett följdfel som gör att reläerna i våra elcentraler står och surrar och blir varma.

Därför kommer det att vara mörkt ytterligare ett tag…

IMG_5593[187]

Hej på er!

Igår eftermiddag –kväll så brann en transformator i elcentralen som sitter på garagegaveln på mittersta parkeringsplatsen Södra Fiskebäcksvägen. Jag tror inte det var något sabotage, transformatorn tackade för sig efter 41-42 år trogen tjänst. Tyckte nog att nu hade den gjort sitt, nya och yngre krafter får ta över. Se bifogade bild!

 

När all utebelysning slocknade så var Roger Borggren var där och felsökte. Han upptäckte nästan omgående den brända transformatorn. Han hade även brandkåren där för att kontrollera att det inte fanns någon ytterligare brandhärd men så var inte fallet.

Transformatorn betjänar det ljusrelä som tänder och släcker all vår utebelysning i på Södra Fiskebäcksvägen.

 

Efter kontakt med Nihlens El tidigt i morse så har han varit och felsökt och konstaterat att denna transformator behöver bytas ut. En ny transformator från en grossist kan han fixa tidigast tisdag i nästa vecka, inte så dåligt ändå med tanke på att vi är mitt i julen.

Han ombads att koppla förbi den brunna transformatorn och skymningsreläet och få så mycket belysning som möjligt att lysa konstant, alltså utan att den släcks under de ”ljusa” timmarna mitt på dagen. Han kopplade så att belysning på garage, parkeringsplatser, gångbanor etc lyser dygnet runt i avvaktan på den nya transformatorn. Däremot så kunde han inte koppla förbi så att även allmänbelysningen på husen lyser, den får förbli släckt hela dygnet.

Alltså, i avvaktan på en ny transformator så är all belysning förutom lamporna på husen tända dygnet runt.

OBS felet gäller endast Södra Fiskebäcksvägen!!!!!!!!