Grundutbudet för TV digitaliseras.

Nu moderniserar vi vårt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september går vi över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, utgår. För dig innebär det en tv-upplevelse med skarpare bild och ljud samt möjlighet att se de flesta av dina kanaler i appen Comhem Play inom hela EU.

Vad händer nu?

Många tittar redan digitalt och behöver inte göra någonting. Men om du tittar på analoga tv-sändningar idag behöver du ändra till digital-tv senast den 26 maj när de analoga kanalerna utgår.

Du behöver inte vänta till den 26 maj
Dina digitala kanaler finns tillgängliga redan från den 17 februari. Följ våra enkla tips nedan och ändra till digital-tv och njut av bättre bild och ljud redan idag.

Vad behöver du göra?

Från månadsskiftet mars/april börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under april tittar du redan digitalt och behöver inte göra något.

Vill du veta redan idag om du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Tittar du analogt? Så här ändrar du till digital-tv

Byt källa på din tv

Prova att byta källa på din tv med fjärrkontrollen eftersom digital-tv kan ligga på en annan källa. Knappen du ska trycka på kan ha någon av symbolerna ovan.

Eftersom tv-apparater fungerar olika är det bra att titta i bruksanvisningen till din tv eller kontakta din tv-tillverkare om du är osäker.

Gör en kanalsökning

Ser du inga digitala kanaler kan du göra en kanalsökning (se bruksanvisningen till din tv eller kontakta din tv-tillverkare). Du vet att du tittar digitalt om du får in Com Hem-kanalen på kanalplats 777.

För att få in rätt lokala kanaler och nyheter kan du behöva ett nätverks-ID för just din ort.

Kolla din tv-modell

Nästan alla modernare tv-modeller (från ca 2008) har en inbyggd DVB-C-tuner och kan visa digital-tv.

Säkerställ att din tv kan visa digital-tv. Läs annars i bruksanvisningen till din tv, eller kontakta din tv-tillverkare.

Har du en äldre tv?

Har du en äldre tv kan du behöva byta till en nyare modell eller komplettera din tv med en digitalbox. Digitalboxen kopplar du enkelt in till din tv.

Just nu kan du beställa en digitalbox för 593 kr (inklusive frakt, miljöavgifter och fakturaavgift).

Fler sätt att få hjälp hittar du längre ner.

Ditt digitala grundutbud

Här ser du dina digitala tv-kanaler, som ingår när du tittar på tv genom vårt avtal med din fastighetsägare. Eventuella lokala tv-kanaler kan tillkomma. Kanalutbudet är beroende av avtal med olika leverantörer, därför kan ditt nya utbud se annorlunda ut än tidigare.

För att se exakt vilka tv-kanaler som ingår i ditt grundutbud, inklusive eventuell lokal-tv och grannlandskanal, söker du enkelt på din adress här.

Varför moderniserar vi tv-sändningarna?

Vi vill skapa förutsättningar att erbjuda våra kunder allt från mobilt och fast bredband till tv-upplevelser med bästa kvalité, utan begränsningar till plats eller plattform.

Genom att helt ersätta de analoga sändningarnafrigör vi utrymme i nätet och får kapacitet att leverera stabilare och snabbare bredband till våra kunder. Det är en viktig del i vårt arbete med att digitalisera Sverige.Läs mer om digitaliseringen

Melodifestivalen 2020Foto: SVT

Se dina kanaler i Comhem Play

Du som bor i en fastighet ansluten till Com Hem kan nu se dina tv-kanaler i tjänsten Comhem Play. Med appen kan du se flesta av dina tv-kanaler i din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU.

Comhem Play finns att ladda ner på App Store och Google Play.LÄS MER

Behöver du ytterligare hjälp att ändra till digital-tv?

Be någon om hjälp